IX zjazd FRESH QUALITY ACADEMY – 16 – 18.10.2019

Serdecznie zapraszamy na IX zjazd FRESH QUALITY ACADEMY

w dniach 16 – 18.10.2019

Temat: „Szkolenie specjalistyczne rozszerzające wiedzę o jakości handlowej świeżych owoców i warzyw”

Cel szkolenia: zdobycie wiedzy praktycznej i podniesienie profesjonalizmu kontrolerów jakości handlowej świeżych owoców i warzyw z sieci handlowych, z firm handlowych, grup producentów, oraz kupców.

 

Tematy wykładów:

1 – „ Jak zmniejszyć straty świeżych owoców i warzyw w drodze od producenta do konsumenta” – wykład Krystyna Szymańska Fresh Quality

2 – „ Warzywa psiankowate (  papryka i pomidory ): dostępne typy handlowe i odmiany, charakterystyka, dostępność, problemy jakościowe i sposoby przechowywania – rozwiązania praktyczne w ich obrocie towarowym w Polsce. – wykład Tomasz Marasik firma Toma Seeds

3 – „ Jakość jabłek i gruszek w handlu międzynarodowym, wymagania rynku” – wykład Rafał Kosiński z firmy SERVICE2FRUIT

4 – Warsztaty praktyczna ocena jakości produktów: cytrusy, jabłka, ziemniaki, winogrona i inne – prowadzi Krystyna Szymańska Fresh Quality

5 – „ Choroby fizjologiczne warzyw w uprawie i podczas przechowywania” – wykład dr Maria Grzegorzewska Pracownia Przechowalnictwa i Fizjologii Pozbiorczej Owoców i Warzyw Instytut Ogrodnictwa

 

Zapraszam Krystyna Szymańska