Serdecznie zapraszamy na IX zjazd FRESH QUALITY ACADEMY
w dniach 16 – 18.10.2019
Temat: „Szkolenie specjalistyczne rozszerzające wiedzę o jakości handlowej świeżych owoców i warzyw”
Cel szkolenia: zdobycie wiedzy praktycznej i podniesienie profesjonalizmu kontrolerów jakości handlowej świeżych owoców i warzyw z sieci handlowych, z firm handlowych, grup producentów, oraz kupców.
Tematy wykładów:
1 – „ Jak zmniejszyć straty świeżych owoców i warzyw w drodze od producenta do konsumenta” – wykład Krystyna Szymańska Fresh Quality
2 – „ Warzywa psiankowate ( papryka i pomidory ): dostępne typy handlowe i odmiany, charakterystyka, dostępność, problemy jakościowe i sposoby przechowywania – rozwiązania praktyczne w ich obrocie towarowym w Polsce. – wykład Tomasz Marasik firma Toma Seeds
3 – „ Jakość jabłek i gruszek w handlu międzynarodowym, wymagania rynku” – wykład Rafał Kosiński z firmy SERVICE2FRUIT
4 – Warsztaty praktyczna ocena jakości produktów: cytrusy, jabłka, ziemniaki, winogrona i inne – prowadzi Krystyna Szymańska Fresh Quality
5 – „ Choroby fizjologiczne warzyw w uprawie i podczas przechowywania” – wykład dr Maria Grzegorzewska Pracownia Przechowalnictwa i Fizjologii Pozbiorczej Owoców i Warzyw Instytut Ogrodnictwa
Zapraszam Krystyna Szymańska