Serdecznie zapraszamy na V zjazd FRESH QUALITY ACADEMY
w dniach 18 – 20.10.2017
Temat: „Szkolenie specjalistyczne rozszerzające wiedzę o jakości handlowej świeżych owoców i warzyw”
Cel szkolenia: zdobycie wiedzy praktycznej i podniesienie profesjonalizmu kontrolerów jakości handlowej świeżych owoców i warzyw z sieci handlowych, z firm handlowych, grup producentów, oraz kupców.
Termin : 18 – 20.10.2017, od 18.10.2017 godz. 18.00 do 20.10.2017 godz. 15.00
Zainteresowanych proszę o kontakt.
Czas trwania: 3 dni
Miejsce : Szkolenie w Sali konferencyjnej, a zakwaterowanie w Ośrodku Wypoczynkowym Mleczarz, ul. Szkolna 16, 83-241 Ocypel, Gmina Lubichowo, powiat starogardzki, województwo pomorskie
www.mleczarz-ocypel.pl
Tematy wykładów:
1 – Wpływ czynników i warunków na jakość i trwałość warzyw po zbiorze.- wykład dr Maria Grzegorzewska Pracownia Przechowalnictwa i Fizjologii Pozbiorczej Owoców i Warzyw Instytut Ogrodnictwa
2 – Warsztaty: rozpoznawanie i klasyfikacja wad cytrusów w praktyce, badanie parametrów jakości: zawartość soku, zawartość ekstraktu, stosunek cukru do kwasu – prowadzi Krystyna Szymańska Fresh Quality
3 – Egzotyki – poznajmy się bliżej: warsztaty, degustacja – wykład Anna Kaczmarek firma F.H.U. Rozwój Grzegorz Krzysztofik
4 – Wpływ przebiegu pogody w sezonie 2017 na jakość przechowalniczą i handlową jabłek i gruszek. – wykład Marcin Piesiewicz firma AgroFresh
5 – Wysokie standardy jakościowe świeżych i przetworzonych warzyw na przykładzie oferty GPW Primavega i Green Factory – wykład dr inż. Paweł Szymczak